Δημοσίευση euro2day (28/11/17)

Επιχειρηματίες: Μικροί και μεγάλοι στις κάλπες!

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι έξι. Αντίθετα στο ΕΒΕΑ κατεβαίνει μόνο ο συνδυασμός του απερχόμενου Προέδρου, Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Εκατοντάδες επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, διεκδικούν τις επόμενες μέρες στις κάλπες μια θέση εκπροσώπησης στο επιμελητηριακό θεσμό της χώρας.

Στο ΕΒΕΑ για παράδειγμα «κατεβαίνει» στις εκλογές μόνο ένας συνδυασμός (του απερχόμενου κ. Κ. Μίχαλου), ενώ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι έξι.

Μεταξύ των τόσων υποψηφίων συγκαταλέγονται και πολλά «ονόματα» που για διάφορους λόγους είναι γνωστά στη χρηματιστηριακή και στην ευρύτερη χρηματοοικονομική αγορά.

Όπως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eπίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία Ευριπίδης Δοντάς στο μεταποιητικό τμήμα του ΕΒΕΑ (συνυποψήφιος και ο Ελευθέριος Κούρταλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας, όπως και ο κύριος Μπάμπης Μωραϊτης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εταιριών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών).

Ή επίσης ο Γιώργος Μινέτας από την Μινέττα Ασφαλιστική στο τμήμα Υπηρεσιών του ΕΒΕΑ. Συνυποψήφιος και ο Γιάννης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Solidus Χρηματιστηριακής, όπως και η κ. Μαρία Αρβανιτοπούλου, πρώην α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕΥ.

Στο εμπορικό τμήμα του ΕΒΕΑ, «σταυρό» επιζητεί και Γιώργος Βελέτζας των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών στο εμπορικό τμήμα.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) στο συνδυασμό του απερχόμενου προέδρου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου «κατεβαίνει» υποψήφιος και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ (πρώην ΣΕΔΥΚΑ) Γιάννης Πολυχρονίου.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο κατέρχονται ο πρώην Ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, καθώς και ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ που κέρδισε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1987 Κώστας Πολίτης.

Την «τιμητική τους» στα ψηφοδέλτια του ΕΕΑ έχουν στελέχη του κλάδου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, καθώς υπάρχουν αρκετά σε όλους τους συνδυασμούς.

Μεταξύ αυτών επισημαίνουμε τους κ.κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου (επικεφαλής ψηφοδελτίου, Mega Brokers), Nίκου Λεβετσοβίτη (ηγείται άλλου σχήματος), Γιώργο Καραβία (πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων), Παναγιώτη Λελεδάκη (πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Ασφαλιστικών Συμβούλων), Δημήτρη Γαβαλάκη (πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων), ή ακόμη και το στέλεχος της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας Eurobrokers, Έφη Κουτσοβασίλη.

Τα μέλη των Επιμελητηρίων θα πρέπει να εξετάσουν τις ικανότητες όλων των υποψηφίων και να επιλέξουν όσους κατά τη γνώμη τους είναι καλύτεροι.

Δείτε την δημοσίευση