Βιογραφικό

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗ

Υποψήφιας Συμβούλου στο τμήμα Υπηρεσιών του Ε.Ε.Α. με την Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών του Νίκου Λεβετσοβίτη.

Εκλογές Σάββατο 2/12, Κυριακή 3/12, Δευτέρα 4/12 2017
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
Πανεπιστημίου 44& Χαρ. Τρικούπη, Αθήνα

Η Έφη Κουτσοβασίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια έκανε τη μετεκπαίδευσή της πάνω στο marketing και το management, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από τα φοιτητικά της χρόνια μπήκε στο χώρο της Ασφάλισης. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το (1979) από τις εταιρείες Γενικών Ασφαλίσεων “Trans-Atlantic και Νova”

Η επαγγελματική της πορεία συνεχίστηκε για μια δεκαετία περίπου (1985-1993) στην «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ», όπου ασχολήθηκε κυρίως με την έρευνα, την ανάπτυξη προϊόντων και τη στρατηγική marketing της εταιρείας.

Πνεύμα ανήσυχο η ίδια, δεν άφηνε ποτέ το χρόνο να περνάει.
Στο διάστημα της ενασχόλησης της στην «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉ», ανοίγει τη δική της προσωπική επιχείρηση στον τομέα των επιχειρηματικών συμβουλών κυρίως σε θέματα marketing και management.

Στη συνέχεια παραιτείται από την εταιρεία, όπως αργότερα και από την Εθνική Τράπεζα όπου έμεινε για λίγο χρονικό διάστημα και αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί πλέον μόνο στην ελεύθερη αγορά.

Κομβικό σημείο για τη μετέπειτα πορεία της, ήταν η συνάντησή της με τον επιχειρηματία Γεώργιο Κούμπα το (1992), όπου αποφασίζει να εισέλθει στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ως σύμβουλος διοίκησης στις εταιρείες του, διότι εκείνη την περίοδο, αρχίζει να καθιερώνεται ο θεσμός του μεσίτη-broker στην ελληνική αγορά.

Έκτοτε έχει συμπράξει με την παρουσία της και έχει υποστηρίξει και συνεχίζει να υποστηρίζει τις δραστηριότητες των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), από την ίδρυσή του, τότε σαν εξωτερικός συνεργάτης -σύμβουλος σε θέματα, επικοινωνίας, οργάνωσης συνεδρίων, business plans και στη συνέχεια σαν μέλος σε επιτροπές δράσης.

Όμως η δράση της Έφης Κουτσοβασίλη και η διάθεση της για δουλειά και δημιουργία δεν περιορίστηκε στο χώρο της Ασφάλισης. Ασχολήθηκε και ασχολείται με μία σειρά από άλλες δραστηριότητες, έχοντας πάντα επιτυχημένο πρόσημο σε ό,τι καταπιάνεται.

Το επόμενο βήμα της έγινε με την μετεξέλιξη του «ομίλου Εταιρειών Koumbas» σε εταιρεία Συμμετοχών το (2000), σε μία εποχή που το χρηματιστήριο βρίσκεται σε άνοδο και αναπτύσσει πολυσχιδή επιτυχημένη δραστηριότητα ως Σύμβουλος Διοίκησης. Μάλιστα, η παρουσία της συνδέθηκε με την καλύτερη περίοδο του ομίλου.

Έζησε σε μια εποχή που ενώ οι προοπτικές ήταν πολύ θετικές και οι αγορές σε ευφορία, οι εποπτικοί μηχανισμοί ήταν ανύπαρκτοι και το θεσμικό πλαίσιο διάτρητο. Μέσα δε στη φρενίτιδα των επενδυμένων κεφαλαίων συνειδητοποίησε ότι η χώρα ήταν εντελώς απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει όλο αυτό που γινόταν.

Παρ’ όλα αυτά δούλεψε με σχέδιο, μεθοδικότητα και όραμα ενώ συμμετείχε σε αρκετά αναπτυξιακά projects σαν επικεφαλής ομάδων στελεχών τόσο των συνδεδεμένων εταιρειών του ομίλου όσο κι άλλων εταιρειών μετοχικού ενδιαφέροντος ενώ διετέλεσε μέλος Διοικητικών συμβουλίων στις περισσότερες εταιρείες του ομίλου.

Έτσι ασχολήθηκε με διάφορούς κλάδους της οικονομίας(επενδύσεις-επιχειρηματικοί σύμβουλοι-υγεία-start up επιχειρήσεις,real estate,) τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (Ρουμανία -Σερβία).

Παράλληλα είναι επικεφαλής σε προγράμματα αναδιοργάνωσης της Eurobrokers Μεσίτες ασφαλίσεων & αντασφαλίσεων από την ίδρυση της έως σήμερα.

Συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετέχει στη διοίκηση της εταιρείας εδώ και μια 25ετία, είναι μέλος του Δ.Σ. και κατέχει τη θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου της συγκεκριμένης εταιρείας. Εκπροσωπεί την εταιρεία σαν Μεσίτης Ασφαλίσεων και μαζί με την ομάδα διοίκησης αναπτύσσει τις αγορές του κλάδου της διαμεσολάβησης. Είναι υπεύθυνη για την οικονομική διαχείριση της εταιρείας , ενώ συντονίζει τα θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των διαθεσίμων εταιρικών πόρων και τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για την περαιτέρω εξέλιξη.

Σε μία ακόμη έκφανση της πηγαίας ανάγκης της για δράση και αναζήτηση νέων δημιουργικών επαγγελματικών δρόμων το (2009) υποστήριξε αναπτυξιακά projects στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Από το (2000) υποστηρίζει και συνεχίζει να υποστηρίζει την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση στον κλάδο Παραγωγής & Συσκευασίας Τροφίμων ενώ έχει συμπράξει πρόσφατα (2016) σε start up επιχείρηση στον κλάδο της αισθητικής και της ομορφιάς.

Από το (1983) έως το (2000) ήταν εισηγήτρια η ίδια σε πολυάριθμες εκπαιδευτικές συναντήσεις επαγγελματικών φορέων εκπαίδευσης, είχε την ευκαιρία να εργαστεί και για αυτόν τον χώρο και έχει οργανώσει διάφορα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Από το (1993) έως το (1995) υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ασφαλιστικού Μanagement/ Marketing του ΙΜΕΟ στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε μελέτη με τίτλο: «Ανάπτυξη Μεθοδολογικού Οργάνου Διαπίστωσης και Πρόβλεψης Επαγγελμάτων, Προσόντων και Εκπαιδευτικών Αναγκών του Ασφαλιστικού κλάδου», η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας Hoger του Πανεπιστημίου της Λουβαίν (ΗΙVA) το 1995 -κοινοτικό πρόγραμμα FORCE.

Aπό το (1990) έως το (1994) συνεργάστηκε σε ερευνητικά projects με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου –τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων- με αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία του τομέα Marketing σε μεγάλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών.

Με το Eurocenter College (κέντρο Εκπαίδευσης Marketing/ Επικοινωνίας) δραστηριοποιήθηκε την περίοδο (1990-1992) στη δημιουργία club σπουδαστών όπου διοργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις με αντικείμενο το σχεδιασμό της καριέρας των αποφοίτων.

Από το (1988) έως το (1990) έχει συμπράξει στη δημιουργία εταιρείας παροχής υπηρεσιών στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας.

Πολυγραφότατη και εξωστρεφής από το (1987) έως το (1990) συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Μπαρμπερόπουλος ως αρθρογράφος, συντάκτρια, υπεύθυνη ειδικών αφιερωμάτων σε θέματα marketing, έρευνας αγοράς, διαφήμισης και διοίκησης επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας δημιούργησε με επιτυχία το ειδικό αφιέρωμα για τις Τράπεζες στο περιοδικό “Marketing Age” καθώς κι άλλων ειδικών αφιερωμάτων στα περιοδικά «Σύγχρονη διαφήμιση» και « Μarketing Report”.

Από το (1990) έως το (1992) συμμετείχε στη δημιουργία ειδικού ένθετου στο περιοδικό Ασφαλιστική Αγορά «Δ.Ρουχωτά» και παρουσίαζε θέματα που αφορούσαν στην ασφαλιστική επικοινωνία. Παράλληλα, δημοσίευσε πληθώρα άρθρων, ειδικά ασφαλιστικά θέματα και έρευνες αγοράς. Το Νοέμβριο του 1990 πραγματοποίησε με επιτυχία Ημερίδα Ασφαλιστικής Επικοινωνίας που οργάνωσε το περιοδικό «Ασφαλιστική αγορά».

Το (1993) στο πλαίσιο περιοδικής προκήρυξης διαγωνισμών για τη συγγραφή πρωτότυπων μελετών επί ασφαλιστικών θεμάτων, εξέδωσε με την Μπέτυ Κωνσταντινίδου τη μελέτη της με τίτλο: «Ασφάλιση Κλοπής- Θεωρητική και Πρακτική Προσέγγιση». Η μελέτη βραβεύτηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Ε.Ι.Α.Σ.

H Έφη Κουτσοβασίλη, πέραν όλων των παραπάνω, υπήρξε και είναι μέλος της ΕΕΔΕ, του Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing (ΕΙΜ) και του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ).